Een belangrijk moment voor de industrie: DSM betreedt de CBD wereld in partnerschap met Mile High Labs

Een belangrijk moment voor de industrie: DSM betreedt de CBD wereld in partnerschap met Mile High Labs

Koninklijke DSM is een verregaande commerciële samenwerking aangegaan met het in Colorado gevestigde cannabinoïdebedrijf Mile High Labs (MHL) om de volgende generatie wetenschappelijk onderbouwde cannabinoïde-oplossingen te bieden.

De samenwerking breidt DSM’s mogelijkheden uit om een platform te creëren van waaruit toonaangevende bedrijven in consumentenproducten nieuwe, gezondheidsbevorderende producten kunnen leveren met wereldwijd vertrouwde ingrediënten, aldus DSM in een persbericht. De samenwerking is wereldwijd, vertelde een DSM-woordvoerder ons, maar de beschikbaarheid van de DSM-oplossingen is afhankelijk van de lokale regelgeving en de focus van DSM ligt op dit moment vooral op de VS.

Door de relatie zullen MHL en DSM ook samenwerken in de ontwikkeling van unieke van hennep afgeleide cannabinoïde-oplossingen, waaronder marktklare en premix-oplossingen (bijvoorbeeld CBD en hennepderivaten met micronutriënten) die voedingssupplementen, voedsel en dranken en andere voedingssupplementen mogelijk maken. Het is bedoeling productmerken om met “door wetenschap ondersteunde innovatie met snelheid en vertrouwen te leveren”.

DSM heeft grote internationale ambities voor cannabinoïden

Het Nederlandse bedrijf merkte op dat het zijn ambities op langere termijn is om zijn klinische, regelgevende en toepassingsexpertise te benutten om de potentiële voordelen van kleine cannabinoïden te onderzoeken. DSM zal ook nauw samenwerken met klanten om de volgende generaties wetenschappelijk onderbouwde cannabinoïde-oplossingen te ontwikkelen.

De Vice President Human Nutrition & Health bij DSM North America geeft aan: “Dit is nog maar het begin voor DSM. Onze samenwerking met MHL zal een belangrijke factor voor ons zijn bij het zetten van onze eerste stappen in deze snelgroeiende markt”. ​

“Het potentieel van CBD en andere van hennep afgeleide cannabinoïden is nog niet volledig gerealiseerd, dus we investeren in de toekomst van de categorie. Naarmate de regelgevingskaders worden gedefinieerd, maken DSM’s end-to-end capaciteiten en ongeëvenaarde portfolio ons ideaal gepositioneerd om de markt te leiden en vorm te geven. Deze categorie is veelbelovend en we zijn verheugd om samen te werken met MHL en een integrale rol te spelen bij het aanboren van het potentieel en klanten in staat te stellen producten met een echt doel te creëren. Houdt ons in de gaten terwijl we onze eerste stappen zetten in deze snelgroeiende markt. “

Een beslissend moment voor de industrie

Jonathan Hilley, Chief Executive Officer bij MHL, dat 400.000 vierkante meter aan productiefaciliteiten in Colorado bezit, noemde het partnerschap “een belangrijke mijlpaal in de evolutie van MHL en een beslissend moment voor onze industrie.​

“We kijken ernaar uit om onze expertise te bundelen om cannabinoïde-innovatie te leveren die schaalbaar, duurzaam en kosteneffectief is en de bouwstenen biedt voor opwindende nieuwe consumentenproducten.”

De geweldige groeimarkt voor CBD en hennep (afb.)
De geweldige groeimarkt voor CBD en hennep (afb.)

Geweldige groeimarkt voor CBD en hennep

CBD en hennep hebben de afgelopen jaren een geweldige groei doorgemaak. Bij de verkoop in de Verenigde Staten alleen al stond van hennep afgeleide CBD in 2019 stond op nummer één op het gebied van natuurlijke voedingssupplementen. Een recent rapport voorspelt dat de verkoop in 2021 jaar op jaar met 15% zal groeien.

“Er is een sterke aantrekkingskracht van de consument op de CBD-ruimte voor hoogwaardige, gezondheidsbevorderende oplossingen, maar tot nu toe moet de markt nog steeds komen tot erkende wetenschappelijke of kwaliteitsnormen. DSM heeft de kerncompetenties, gecombineerd met een diep begrip van de behoeften van consumenten en klanten, om merken te helpen vroegtijdig de cannabinoïdemarkt te betreden en een leidende positie op te bouwen.”

“MHL is de ideale partner vanwege zijn trouwe toewijding aan duurzaamheid, kwaliteit en naleving van de regelgeving, evenals zijn uitgebreide productiemogelijkheden voor cannabinoïden. Samen zetten we ons in om de normen te ontwikkelen die de cannabinoïde-industrie hard nodig heeft. Onze complementaire expertisegebieden ondersteunen klanten tijdens het gehele productontwikkelingsproces.”

Bronnen o.a. BollyInsinde (EN), DSM (EN), FoodNavigator (EN), NutritionalOutlook (EN)

bron DrugsInc

Sat, 19 Jun 2021 01:00:00 +0000