Zuid-Afrikaanse ondernemer koopt ‘s werelds eerste NFT geauthenticeerde cannabissoort voor 20k

Zuid-Afrikaanse ondernemer koopt ‘s werelds eerste NFT geauthenticeerde cannabissoort voor 20k

De Zuid-Afrikaanse zakenmanager en ondernemer Matt Benas heeft omgerekend ongeveeer € 20.000 betaald voor voor twee pakjes wietzaden in wat de ‘s werelds eerste NFT-geauthenticeerde cannabissoort’-transactie wordt genoemd.

Benas overtrof een aantal geïnteresseerde partijen om in totaal 20 zaden (van twee verschillende cultivars, cannabissoorten) van de Amerikaanse teler Gage Green Group (GGG) te scoren, samen met de bijbehorende originele kunstwerken van GGG-oprichter Jeff Selsor, in een NFT (non-fungible token ) veiling eind vorige maand. De ondernemer betaalde voor elke cultivar respectievelijk 5,5 Ethereum (ETH, een cryptocurrency) en 1,82 ETH – met op dat moment bijna een totale waarde van € 20.000 euro.

De cultivars, ‘Rise’ en ‘Burn’ genaamd, zullen nooit door GGG worden gereproduceerd. Het is de eerste keer dat GGG zaden heeft vrijgegeven voor een enkele, exclusieve eigenaar – middels een NFT.

“Dit is de toekomst en we positioneren ons om ten volle te profiteren van de unieke waarde van de soort en het artwork”, zei GGG-partner Michael Fong in een persbericht.

Deze entrepreneur Benas uit Zuid-Afrika heeft eerder ondernemingen opgezet op het gebied van voertuigaanpassing, woningrenovatie en webontwikkeling, maar de aankoop markeert een nieuwe onderneming in de business van de wiet en bijbehorende teelt. Hij is van mening dat de exclusiviteit van de zaden hun aanzienlijke prijskaartje rechtvaardigt.

“Ik ben al ongeveer 20 jaar geïnteresseerd in cannabis”, vertelde Benas eerder deze week in een interview in South Africa. “Er is een wereldwijde erkenning van de teler Gage en ik ken ze al heel lang. Ik ben ook erg geïnteresseerd in cryptocurrencies en blockchain-technologie en dacht dat deze NFT-veiling echt voor mij was gemaakt.”

Over de Gage Green Group en de 2 nieuwe cannabis soorten

Gage Green Group, opgericht in 2008, staat bekend om het kweken van een verscheidenheid aan prominente cannabis soorten, waaronder de cultivars Grape Stomper, Mendo Breath, Mango Puff en High School Sweetheart. Het bedrijf maakte onlangs een uitstapje naar de Canadese markt en kondigde eind mei een samenwerking aan met het Canadese cannabisbedrijf Klonetics Plant Science.

Voor wat betreft de Zuid-Afrikaanse ondernemer Benas, die zijn zeer dure ‘Rise’ GIF op Instagram plaatste, gelooft hij dat zijn overname zijn thuisland zal helpen om zichzelf te laten gelden als leider in de cannabisindustrie:

“Ik wil echt dat Zuid-Afrika over de hele wereld iets unieks en speciaals heeft… en nu we dat doen, gaat Zuid-Afrika een absoluut unieke cannabissoort produceren die alleen wij kunnen produceren.”, waarbij hij vervolgd: “Je kunt dit maar één keer goed doen.”

Zuid-Afrikaanse ondernemer koopt 's werelds eerste NFT geauthenticeerde cannabissoort voor 20k
Zuid-Afrikaanse ondernemer koopt ‘s werelds eerste NFT geauthenticeerde cannabissoort voor 20k (afb.)

Zuid-Afrika produceert momenteel ongeveer 2.300 ton cannabis op jaarbasis en is daarmee een van de grootste producenten op het continent.

Bronnen o.a. BusinessInsider (EN), MerryJane (EN), PRNewsWire (EN), TheGrowthOP (EN)

bron DrugsIncSun, 13 Jun 2021 01:30:00 +0000