Hennep in de mix – wat je allemaal kunt doen met 2 soorten cannabisbladeren

Hennep in de mix – wat je allemaal kunt doen met 2 soorten cannabisbladeren

De resterende bladeren van de wietplant zijn helemaal geen afval. Sterker nog, je kunt met er net zoveel mee doen als met de toppen zelf.

In het volgende artikel hebben we samengevat wat je precies met de bladeren kunt doen. Alle mogelijkheden beschrijven we waarmee ook alles gebruikt kan worden door de plant.

Er zijn twee verschillende soorten hennepbladeren

We zullen in de volgende sectie naar de twee verschillende soorten bladeren van planten kijken:

Suikerblaadjes of trim

De zogenaamde suikerblaadjes zijn te vinden in de buurt van de bloem. Ze zijn meestal wat kleiner.
Ze danken hun naam aan de trichomen (bevatten THC) die ze bedekken en ze een zoete, witte uitstraling geven.

Bij Trim hebben we het over alles wat aan de plant wordt afgesneden. Dit zijn blaadjes of stukjes blad die door de bloem of direct in de bloem groeien. De uitstekende delen worden afgesneden. Trim kan ook bedekt zijn met tal van trichomen die THC bevatten.

Waaierblaadjes

Met waaierbladeren bedoelen we de grote bladeren die iets verder van de bloem af staan. Ze zijn van vitaal belang omdat ze licht absorberen voor de hele plant. Deze bladeren bevatten echter niet zoveel trichomen als suikerbladeren ofwel trim.

Wat kun je met de bladeren doen?

De suikerblaadjes en het snoeisel worden meestal gebruikt voor het roken of verdampen van de plant, omdat ze de THC-bevattende trichomen bevatten. Echter kunnen delen van de plant en ook de waaierbladen nog in cannabisproducten worden verwerkt, zoals te lezen is in de volgende paragraaf.

Roken of vapen

De bloemen van de wietplant, maar ook de bladeren, kunnen natuurlijk gerookt worden. Dit kan heel traditioneel in een papje, maar ook in een vaporizer gebeuren. De laatstgenoemde heeft het voordeel dat de temperatuur regelbaar is waardoor delen van de plant als het ware niet kunnen “verbranden”. 80% van de geproduceerde rook bestaat uit niet-psychotrope of medisch niet bruikbare stoffen wanneer bijvoorbeeld een joint wordt aangestoken met vuur. Wanneer cannabis echter verdampt wordt op de juiste temperatuur, dan zal 95% van de stoom uit cannabinoïden bestaan. In beide gevallen heb je een grinder nodig, die de plantendelen verplettert. Op dit punt kunnen we de grinders van Zamnesia aanbevelen.

Koken of bakken

Een zeer populaire manier om cannabis te consumeren is het eten van cannabisproducten. Een groot aantal andere bladeren is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor het bakken van koekjes. Van stengels van de plant kan ook weer
cannaboter worden gemaakt. Gedroogde en gemalen hennepbladeren hebben een vergelijkbaar effect als oregano en is heerlijk op pizza, pasta en salades.

Thee

De cannabinoïden van de hennepplant lossen het beste op in vet. Om er thee van te maken worden de bladeren in een steelpannetje met melk gestoofd zodat de volle smaak en cannabinoïden zich kunnen ontwikkelen. Het perfecte drankje om de dag te beginnen of om ‘s avonds te ontspannen na een stressvolle dag.

Hennep in de mix - wat je allemaal kunt doen met cannabisbladeren, bijvoorbeeld thee maken (afb.)
Hennep in de mix – wat je allemaal kunt doen met cannabisbladeren, bijvoorbeeld thee maken (afb.)

Smoothies

Verse cannabisbladeren kunnen uitgeperst worden. De bladeren zelf en ook het sap worden beschouwd als superfood en zijn geweldig in verschillende smoothies. Ook een goede start met veel gezonde energie voor de dag.

Zalf en tinctuur

Van wietbladeren kunnen ook zalven of tincturen gemaakt worden, wat helemaal niet moeilijk is. Voor een tinctuur worden alleen de cannabisbladeren gebruikt en voorgeweekt in alcohol gedurende ten minste vier weken. Dan wordt de container geopend zodat een deel van de alcohol kan ontsnappen. Vervolgens heb je de cannabistinctuur.

Een zalf van dit type is alleen iets ingewikkelder om te maken. In een waterbad worden verschillende ingrediënten zoals kokosolie of vaseline gemengd met cannabis. Dan laat men het mengsel zo’n 60 minuten zachtjes sudderen en vervolgens afkoelen.

Cannabisolie

Om echt het maximale uit de plant te halen is de productie van wietolie ideaal. Cannabisolie kan zowel van de bladeren als van de bloemen worden gemaakt.

bron DrugsInc

Tue, 15 Jun 2021 09:44:34 +0000