Schokkend: Mike Tyson geeft toe dat hij ‘bijna suïcidaal’ was, totdat paddo’s zijn leven redden

Schokkend: Mike Tyson geeft toe dat hij ‘bijna suïcidaal’ was, totdat paddo’s zijn leven redden

Mike Tyson is geen onbekende in het experimenteren met drugs. Naast een gepassioneerde cannabisroker en supporter, heeft Tyson elke hallucinogene drug onder de zon getest. Maar het is niet alleen een recreatieve bezigheid voor de voormalig wereldkampioen boksen. Tyson gaf onlangs in een interview toe dat psychedelische paddenstoelen (paddo’s) “zijn leven hebben gered” toen hij door een donkere periode ging.

Nu pleit Tyson sterk voor de legalisering van psychedelica en beweert dat ze de wereld ten goede kunnen veranderen.

Tyson staat bekend als een alledaagse marihuana-roker, en hij is zelfs van plan om zijn eigen cannabis imperium te creëren met Tyson Ranch. Maar zijn passie om high te worden gaat veel verder dan alleen het roken van wiet.

Psychedelica tegen depressie, angst en verslaving

De boks Hall of Famer is al lang een gebruiker van psilocybine-paddenstoelen, naast verschillende andere hallucinogene drugs. Paddo’s, zoals ze vaker worden genoemd, kunnen hallucinaties en zelfs een veranderde perceptie van tijd en ruimte veroorzaken. In de medische wereld worden psilocybine-paddenstoelen gebruikt om depressie, angst en verslaving te behandelen.

2021 06 02 Mike Tyson geeft schokkend toe dat hij bijna suïcidaal was totdat psychedelische paddenstoelen zijn leven redden
Paddo’s tegen depressie, angst en verslaving (afb)

Tyson gaf vorig jaar tijdens een optreden in de podcast van Logan Paul, Impaulsive, toe dat hij een ons paddo’s eet en vervolgens naar de sportschool zou gaan om te trainen. Tijdens het interview heeft hij zelfs vier gram live ingenomen.

“Het helpt me een betere ik te zijn”, zei hij.

Op de vraag wat de legalisering van psychedelische drugs met de wereld zou doen, nam Tyson geen blad voor de mond met zijn antwoord.

“Ik denk dat dit de beste gebeurtenis zou zijn van de 21e eeuw”, zei hij.

Velen zien psychedelische drugs alleen als gevaarlijke hallucinogenen die de hersenen kunnen infecteren, maar ze zijn misschien niet op de hoogte van de vele medische toepassingen die ermee gepaard gaan. Tyson weet uit de eerste hand hoeveel psilocybine-paddenstoelen specifiek kunnen helpen bij depressie. In een recent interview met Reuters gaf hij zelfs toe dat paddo’s “zijn leven hebben gered”.

“Te bedenken waar ik was – bijna suïcidaal – tegenover de situatie nu. Is het leven geen reis, man?” zei Tyson. “Het is een geweldig medicijn en mensen bekijken het niet vanuit dat perspectief.”

Tyson vocht tijdens zijn eerste boksjaren tegen depressies en zelfs nadat hij uit de ring stapte, en beweert daarbij dat psilocybine-paddenstoelen de reden zijn waarom hij vandaag nog leeft.

Legalisering van psychedelische drugs voor medisch gebruik 

Tyson heeft niet alleen beschreven hoe paddo’s zijn leven hebben gered tijdens zijn recente interview. Hij pleitte ook voor de legalisering van psilocybine en andere psychedelische drugs voor medische doeleinden.

“Ik geloof dat dit goed is voor de wereld”, zei hij tegen Reuters. “Als je 10 mensen in een kamer zet die elkaar niet mogen en ze wat psychedelica geeft, gaan ze met elkaar op de foto. Zet 10 mensen in een kamer die elkaar niet mogen en geef ze wat drank, en ze zullen iedereen neerschieten. Dat is echt praten.”

Tyson werkt samen met Wesana, een populair life science-bedrijf, om het bewustzijn over de voordelen van psilocybine te vergroten en te werken aan de landelijke legalisering van psychedelica.

Bronnen o.a. Sportscasting (EN), Reuters (EN), Independent (EN)

bron DrugsInc

Tue, 08 Jun 2021 01:00:00 +0000