Amazon schrapt de eis voor het testen op cannabis bij sollicitanten

Amazon schrapt de eis voor het testen op cannabis bij sollicitanten

Wietrokers die graag bij Amazon willen werken op functies die niet met transport te maken hebben, kunnen wat rustiger ademhalen, gezien de recente aankondiging van het bedrijf dat het niet langer kandidaten voor cannabis zal testen.

Dat betekent dat een paar trekjes aan een cannabis joint in de weken, dagen of uren voordat je naar een baan solliciteert geen gevolgen zal hebben voor de sollicitatie. Het betreft hier wel de functies die niet wordt gereguleerd door het Amerikaanse ministerie van Transport – waarbij een test op cannabis geen negatieve invloed zal hebben op het wel of niet in dienst nemen van een persoon. Voorheen werden dergelijke aanvragers op operationele functies bij Amazon in de VS gediskwalificeerd als ze positief testten op cannabisgebruik.

Amazon wijzigt beleid rond cannabis testen

“We zullen marihuana niet langer opnemen in ons uitgebreide drugsscreening programma voor functies die niet worden gereguleerd door het Department of Transportation, en zullen het in plaats daarvan hetzelfde behandelen als alcoholgebruik.”, geeft Dave Clark, Amazon’s CEO van Worldwide Consumer aan.

Amazon wijzigt beleid rond cannabis testen (afb.)
Amazon wijzigt beleid rond cannabis testen (afb.)

De wijziging in het beleid bij Amazon komt gezien legalisatie van cannabis dat in steeds meer staten van de VS toegestaan is. Amazon heeft kantoren in een handvol staten en heeft fulfilment centra in bijna alle 50 staten. Marihuana is legaal in 16 staten en Washington, D.C. en medicinale marihuana is legaal in 36 staten.

Bronnen o.a. AboutAmazon (EN), CBSNews (EN), NPR (EN), TheGrowthOp (EN)

bron DrugsInc

Sun, 06 Jun 2021 01:00:00 +0000