Rust in Vrede: Delta-8 THC

Rust in Vrede: Delta-8 THC

Verenigde Staten – Delta-8 THC deed het goed. Mensen verdienden geld, klanten waren tevreden en het leek allemaal legaal om op te starten. Zoals alle goede dingen in het leven, doen staten en de DEA er in de Verenigde Staten alles aan om ervoor te zorgen dat de run van de delta-8 tot een einde komt.

Voor degenen die het niet helemaal hebben meegekregen: delta-8 is een van de vele, vele cannabinoïden in cannabisplanten (marihuana en hennep). In tegenstelling tot CBD word je er high van. Het is meestal niet in grote hoeveelheden aanwezig in cannabis, dus het wordt veelal verkregen door hennep-CBD om te zetten via chemische processen, en kan volgens de federale wetgeving niet legaal uit marihuana worden afgeleid.

In theorie (of, beter gezegd, volgens de letterlijke tekst van de federale Farm Bill van 2018, als je om kleine details geeft, zoals ‘wat de feitelijke wet is’), zou van hennep afgeleide delta-8 THC als legaal moeten worden beschouwd onder de huidige federale wetgeving . Maar de DEA in Amerika heeft die memo blijkbaar niet gekregen.

DEA in Amerika is bezig om Delta-8 THC te verbieden

Eind vorig jaar vaardigde de DEA een interim final rule (IFR) uit die zegt dat alle synthetische cannabinoïden Schedule I-verdovende middelen zijn en illegaal. Het maakt niet uit dat delta-8 meestal afkomstig is van een hennepplant en dat de Farm Bill van 2018 hennep en zijn derivaten legaliseerde, omdat de DEA blijkbaar denkt dat het net zo gevaarlijk is als heroïne.

Verrassend genoeg stond de DEA het niet eens met de hele branche. Het plaatste zelfs delta-8 in zijn “Orange Book” van gereguleerde stoffen. Dat gezegd hebbende, kan opgemerkt worden dat er een aantal rechtszaken zijn die de IFR aanvechten. Een van die zaken is onlangs afgewezen op basis van in wezen technische juridische kwesties, en er is nog een uitdaging in een federale zaak die binnenkort zal plaatsvinden.

Het probleem hier is dat zelfs als de IFR volledig wordt omgedraaid, het er echt niet toe doet, aangezien staten blijkbaar in een geheime wedstrijd zitten om delta-8 zo snel mogelijk te verbieden. Op 18 mei publiceerde Hemp Industry Daily een artikel waarin werd opgemerkt dat Michigan bezig was met het verbieden van delta-8 en aan het einde merkte dat dit maar liefst al de twaalfde staat was die dit deed, inclusief zeer hennep vriendelijke staten zoals Colorado en Kentucky.

We zijn er nog niet rondom Delta-8 THC

Terwijl advocaten het dapper uitvechten met de DEA in het DC-circuit, moet je je afvragen: zal het echt iets doen? Als staten delta-8 verbieden, maakt het eigenlijk niet uit of de IFR wordt geschrapt. Voor zover de standpunten van staten zijn gebaseerd op de IFR, kan de staat altijd een andere rechtvaardiging vinden om delta-8 te verbieden. En de DEA kan altijd een andere manier vinden om zijn tanden in delta-8 te zetten.

Hoe zijn we hier gekomen? Waarom al dat gedoe? Het antwoord is waarschijnlijk het feit dat delta-8 bedwelmend is. Hoewel het niet in dezelfde mate bedwelmend is als delta-9 THC, wordt je er toch high van. Zoals velen van ons al een tijdje voelde aankomen, konden staten niet zomaar achterover leunen en mensen delta-8 zonder beperkingen laten verkopen. Delta-8 wordt vaak online verkocht of in winkelomgevingen waar bijvoorbeeld geen staats- of federaal mandaat is om de leeftijd te verifiëren. Dit is niet iets dat staten lang zouden tolereren.

Verbod na verbod op Delta-8 THC in de Verenigde Staten

Hoewel men verwachtte dat staten regelgevende beperkingen zouden gaan opleggen in plaats van volledige verboden, ligt de situatie helaas anders. Het lijkt alsof elke dag een of meerdere staten in Amerika een verbod uitbrengt op delta-8 heeft.

Verbod na verbod op Delta-8 THC in de Verenigde Staten (afb.)
Verbod na verbod op Delta-8 THC in de Verenigde Staten (afb.)

Op dit moment zien de dingen er niet goed uit voor de industrie en zullen ze waarschijnlijk veel erger worden voordat ze beter worden (als ze dat überhaupt wel gaan doen). Het is zeker mogelijk dat staten, zodra de lucht opklaart of de DEA verliest, zullen proberen het vacuüm op te vullen door delta-8 strikt te gaan reguleren. Maar voorlopig is het afzien om te moeten toekijken hoe in staat na staat delta-8 THC wordt verboden.

Bronnen o.a. HarrisBricken (EN), HempGrower (EN), HempIndustryDaily (EN), HempToday (EN), TheFreshToast (EN)

bron DrugsInc

Sat, 22 May 2021 02:05:00 +0000