Met benzo’s vergiftigde straatdrugs leiden tot meer sterfgevallen

Met benzo’s vergiftigde straatdrugs leiden tot meer sterfgevallen

Een drugsbeleidsadviseur van de stad Vancouver waarschuwt voor gevaarlijke straatdrugs die de illegale voorraad van British Columbia verzadigt op vrijwel dezelfde manier als fentanyl enkele jaren geleden deed.

Karen Ward zei dat benzodiazepines, of benzo’s, overdoseringen complexer maken omdat ze vaak worden gecombineerd met opioïden. Benzo’s reageren niet op naloxon, een behandeling die overdosering omkeert. Uit cijfers die donderdag door de BC Coroners Service zijn vrijgegeven, blijkt dat vorige maand 158 mensen stierven aan giftige drugs, waardoor het totale aantal sterfgevallen als gevolg van de overdosiscrisis in de provincie sinds het begin van het jaar op 498 staat.

Vervuilde straatdrugs

De sterfgevallen markeren ook de derde maand op rij dat elke dag meer dan vijf mensen stierven door illegaal drugsgebruik in de provincie. De dienst zegt dat het gebruik van kalmerende medicijnen die benzodiazepinen bevatten, in februari bij 51 procent van de sterfgevallen werd vastgesteld. Het overmatig gebruik van medicijnen en drugs die benzodiazepines bevatten is een groot probleem dat zich enkele jaren geleden met fentanyl voordeed. De vraag is of dit probleem zich uitbreidt over de rest van de wereld.

Lees meer op ckpgtoday.ca (Bron, EN)

bron DrugsInc

Wed, 05 May 2021 12:00:00 +0000