Eerste legale medicinale cannabis kliniek van Schotland trekt ruim 500 patiënten in openingsweek

Eerste legale medicinale cannabis kliniek van Schotland trekt ruim 500 patiënten in openingsweek

De eerste gelegaliseerde cannabiskliniek van Schotland heeft gezegd dat het tijdens de openingsweek meer dan 500 nieuwe patiënten in Schotland verwelkomde via consultaties op afstand (vanwege de huidige corona maatregelen).

Sapphire Medical Clinics kondigde in maart aan dat het de eerste Schotse registratie voor Healthcare Improvement Scotland had ontvangen om veilig medicinale cannabis in Schotland voor te schrijven aan patiënten.

Het hoopt persoonlijke afspraken te kunnen maken zodra de beperkingen veroorzaakt door de corona pandemie, zijn opgeheven.

In november 2018 werd medicinale cannabis in het Verenigd Koninkrijk gelegaliseerd, zodat artsen het in bepaalde situaties konden voorschrijven. Medicijnen op basis van cannabis kunnen worden overwogen voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder artritis, angst en epilepsie.

Het zal Schotse patiëntgegevens in de Britse Medical Cannabis Registry gebruiken om de wetenschappelijke basis voor het voorschrijven van medicinale cannabis vorm te geven. Het zal ook een programma aanbieden om patiënten die niet in staat zijn om de dure kosten voor het gebruik van de kliniek te betalen, te helpen aan degenen die zijn ingeschreven in het UK Medical Cannabis Registry.

Schotse patiëntgegevens in de Britse Medical Cannabis Registry (afb.)
Schotse patiëntgegevens in de Britse Medical Cannabis Registry (afb.)

Het bedrijf gaf opdracht voor een YouGov-peiling onder 10.000 Britse volwassenen om een ​​beeld te krijgen van het begrip van de bevolking over CBD. Hieruit bleek dat 23% van de bevolking zegt dat de belangrijkste belemmering voor de toegang tot medicinale cannabis het gebrek aan zekerheid is of het legaal is – twee jaar nadat het reeds legaal werd gemaakt.

Daaruit bleek dat 9% van de bevolking vrij verkrijgbare of voorgeschreven CBD-producten overneemt en 85% van de bevolking weet niet dat medicinale cannabis minder duur is dan vrij verkrijgbare wellness-CBD.

Met betrekking tot de YouGov-peiling gaf Dr. Mikael Sodergren, Managing Director & Academic Lead bij Sapphire Medical het volgende commentaar:

“Uit de statistieken blijkt duidelijk dat er behoefte is aan verdere voorlichting over medicinale cannabis, geïllustreerd door het feit dat bijna een kwart van de bevolking nog steeds niet weet dat medicinale cannabis legaal is.

Om deze onderwijskloof te overbruggen, heeft Sapphire Medical de UK Medical Cannabis Registry opgericht, een uitgebreide, prospectieve registratie die is ontworpen om de resultaten van medicinale cannabis therapie te verzamelen.

Het doel van het register is om ons begrip van medicinale cannabis als behandeling in het VK uit te breiden door klinische gegevens te verzamelen en te analyseren, en ik ben heel blij dat Schotse patiënten zullen bijdragen aan de vooruitgang hiervan.”

Sapphire Medical Clinics was de eerste kliniek in het Verenigd Koninkrijk die werd geregistreerd door de Care Quality Commission en biedt professionele consulten voor een breed scala aan medische aandoeningen waarvoor medicinale cannabis nuttig kan zijn. Als onderdeel van de missie van de kliniek om de toegang van patiënten tot medicinale cannabisproducten in het VK te verbeteren, werkt Sapphire ook samen met de Sapphire Medical Foundation om de financiële barrières voor toegang tot medicinale cannabis te helpen verminderen en het voor iedereen die het nodig heeft toegankelijk te maken.

Patiënten zijn heel blij met deze ontwikkelingen:

“Ik ben dankbaar dat ik nu de mogelijkheid heb om toegang te krijgen tot medicinale cannabis voor mijn aanhoudende pijnaandoening. De service is erg vlot verlopen en ik ben gedurende het hele proces op de hoogte gehouden. Ik hoop dat ik minder van de opioïde medicatie hoef te gebruiken waar ik al jaren aan vastzit. “

Bronnen o.a. BBC (EN), Canex (EN), HealthEuropa (EN), Insider (EN), TheHerald (EN)

bron DrugsInc

Fri, 07 May 2021 01:00:00 +0000