Zwitserland lanceert een proef op de markt voor legaal cannabisgebruik om toekomstige regelgeving te bestuderen

Zwitserland lanceert een proef op de markt voor legaal cannabisgebruik om toekomstige regelgeving te bestuderen

Zwitserland lanceert op 15 mei officieel een proefversie van een legale recreatieve cannabismarkt. Het Zwitserse Federale Bureau voor Volksgezondheid merkte op dat de proef bedoeld is om “een wetenschappelijke basis te bieden voor de toekomstige regulering van cannabis”.

Dit zal vervolgens Zwitserland het eerste land in Europa maken dat een legale toeleveringsketen voor cannabis voor volwassen gebruik toestaat.

Het proefprogramma is een vervolg op een wijziging van de federale wet inzake verdovende middelen en psychotrope stoffen die afgelopen september is goedgekeurd. De aangenomen regelgeving biedt een wettelijke basis voor het uitvoeren van wetenschappelijke pilotproeven met betrekking tot cannabis.

2021 04 20 Zwitserland lanceert een proef op de markt voor legaal cannabisgebruik om toekomstige regelgeving te bestuderen in artikel Swiss Made
Zwitserland lanceert een proef (ahttps://unsplash.com/photos/A-rAZGIE2pAfb.)

De proef omvat 5.000 geregistreerde deelnemers, die aan de federale overheid hebben bewezen dat ze al cannabis gebruiken.

Voor de proef moet cannabis biologisch zijn, geproduceerd in Zwitserland en niet meer dan 20% THC bevatten. De verpakking moet het model van Canadese bedrijven gebruiken, waarbij ervoor gezorgd moet worden dat de productverpakkingen kindveilig zijn, veiligheidswaarschuwingen bevatten en dat het cannabinoïde-gehalte van de producten duidelijk is geëtiketteerd.

Het federale bureau voor volksgezondheid van het land legde verder uit dat de huidige cannabisverboden bijna nutteloos zijn, aangezien “ondanks dit verbod de consumptie hoog is, de zwarte markt floreert en de veiligheid van de gebruikers niet gegarandeerd is.”

Volgens sommige schattingen zijn er in Zwitserland ongeveer 500.000 volwassen cannabisgebruikers. In 2012 schafte het land de strafrechtelijke vervolging af voor een klein bezit – degenen die betrapt worden met minder dan 10 gram hoeven slechts een boete van CHF 100 (€ 90,-) te betalen. De verkoop van ‘light’ cannabis met minder dan 1% THC is ook al legaal in het land.

Bronnen o.a. Benzinga (EN), Leafie (EN), MMJDaily (EN), ProhibitionPartners (EN)

bron DrugsInc

Tue, 20 Apr 2021 01:53:00 +0000