Steeds meer NFL spelers uit het Amerikaans Football pleiten voor gebruik van CBD

Steeds meer NFL spelers uit het Amerikaans Football pleiten voor gebruik van CBD

Cannabidiol (CBD) is een natuurlijk gezondheidssupplement en veel huidige en voormalige NFL spelers pleiten voor het gebruik ervan, met name als pijn- en ontstekingssupplement vanwege de effectiviteit ervan en omdat het veel minder riskant is dan medicatie gebaseerd op opioïden.

Omdat onderzoek van de afgelopen twee decennia de voordelen heeft onthuld die CBD te bieden heeft, hebben NFL atleten en voorstanders de competitie ertoe aangezet om het gebruik ervan onder NFL spelers te legaliseren. Vroeger was het verboden vanwege het verband met marihuana. In 2020 sloten de NFL en Players Association een nieuwe deal als onderdeel van hun collectieve arbeidsovereenkomst om haar spelers in staat te stellen CBD te gebruiken. Het was een grote prestatie en ontwikkeling voor zowel de NFL spelers als de CBD industrie.

Sindsdien hebben verschillende huidige en voormalige NFL spelers onthuld hoe ze de industrie gebruiken of ondersteunen. Sommigen zijn open geweest over hun CBD gebruik en hun redenen waarom. Anderen hebben ofwel in verschillende CBD-bedrijven en -producten geïnvesteerd, of hun eigen bedrijf gelanceerd. Voormalige spelers, zoals Terrell Davis, hebben ook gesproken over hoe het nemen van zaken als CBD-capsules hun carrière had kunnen verlengen vanwege het vermogen om te helpen bij het herstel van blessures en trainingen. Hier zijn drie NFL-spelers en hoe zij pleiten voor CBD-gebruik onder voetbalspelers.

NFL speler Baker Mayfield investeert in CBD bedrijf

Quarterback Baker Mayfield van de Cleveland Browns is een van de grootste sterren in de game die de CBD wereld betreedt, en de meest recente. In 2020 kondigde Mayfield aan dat hij zowel investeerder als promoter was van Beam, een CBD-productbedrijf dat verschillende gezondheidssupplementen maakt. Mayfield ontdekte het bedrijf via zijn broer, maar hij schrijft ook de CBD producten toe voor zijn herstel van eerdere blessures zonder zijn prestaties te beïnvloeden. Hij heeft opgemerkt dat hij het bedrijf gelijk vertrouwde omdat de oprichters een achtergrond hebben als professionele atleet.

Steeds meer (oud) NFL spelers spreken zich uit over de voordelen van CBD
Steeds meer (oud) NFL spelers spreken zich uit over de voordelen van CBD (afb.)

Oud NFL speler Derrick Morgan over CBD en training

Derrick Morgan was negen seizoenen NFL-linebacker bij de Tennessee Titans en eindigde in 2018. In 2016 was Morgan de tweede actieve NFL-speler die openlijk aandrong op de NFL om het gebruik ervan voor zijn spelers te legaliseren. Hij was een van de belangrijkste atleten die de weg klaarstoomde voor de beslissing van de NFL om de bovengenoemde overeenkomst met de NFLPA in 2020 te bereiken.

Tegen het einde van zijn carrière onthulde hij dat hij regelmatig CBD gebruikte als onderdeel van zijn training. Sindsdien is hij een zeer openbare promoter geworden voor het gebruik ervan onder andere NFL-spelers, met name als het gaat om het herstellen en beschermen van de hersenen tegen hersenschudding en ander hoofdletsel.

Rob Gronkowski over bewust CBD gebruik

Gronkowski is aan het einde van zijn NFL-carrière, maar hij mag het opnemen tegen Baker Mayfield wat betreft naamsbekendheid onder NFL-fans. Hij was een andere uitgesproken voorstander van CBD-gebruik en om mensen bewust te maken van de voordelen en veiligheid ervan. Die steun groeide alleen maar toen hij in 2020 een comeback maakte naar de NFL, nadat hij in 2019 met pensioen ging. Zijn pensioen kwam na een lange en slopende carrière als NFL speler, nadat hij verschillende verwondingen aan zijn knieën, armen en rug had opgelopen.

Gronkowski merkte op dat hij CBD probeerde nadat hij tijdens zijn gepensioneerde seizoen voor de lol een blessure had opgelopen tijdens het voetballen en verliefd op CBD werd. Hij heeft gezegd dat hij niet zeker weet of het zijn prestaties zou hebben geholpen of zijn carrière zou hebben verlengd, maar hij zei wel dat het hem zou hebben geholpen om te gaan met de regelmatige pijn die voortkomt uit weken van oefenen en spelen en de fysieke gevolgen die daarmee gepaard gaan.

Deze drie huidige en voormalige NFL’ers zijn absoluut niet de enigen die pleiten voor de voordelen van CBD onder NFL spelers, maar ze zijn enkele van de belangrijkste en meest spraakmakende spelers die het bewustzijn onder spelers en de competitie verder vergroten. Na verloop van tijd zullen we misschien meer partnerschappen, sponsoring, onderzoek en startups zien die onnoemelijke voordelen zullen opleveren voor de sport en iedereen die erbij betrokken is.

Bronnen o.a. AmericanFootballInt (EN), MayoClinic (EN), Reddit (EN), Yahoo (EN)

bron DrugsInc

Thu, 01 Apr 2021 02:40:00 +0000