5 manieren om namaak CBD olie te herkennen

5 manieren om namaak CBD olie te herkennen

Al vele jaren hebben alle soorten cannabidiol-producten te maken met een sterke stijging van de vraag. Van al deze opties wint CBD-olie ongelooflijk aan grip en populariteit. Dit komt omdat vele studies de potentiële voordelen van cannabidiol onder de aandacht brengen: het blijkt tot dusver het wondersupplement van het decennium voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen. Helaas, doordat cannabidiol steeds populairder wordt, neemt ook het gevaar van namaak CBD producten toe.

In een analytisch testlaboratoriumonderzoek uit 2020, uitgevoerd door SC Laboratories in samenwerking met de United Cannabis Business Association (UCBA), werd zelfs ontdekt tussen 17 monsters die waren gekocht bij niet-erkende CBD-retailers of winkels in en rond Los Angeles, dat meer dan 70% van de monsters faalden omdat ze niet als hennep werden aangemerkt of omdat ze overmatig verontreinigd waren.

In deze gids leer je hoe je op zoek kunt gaan naar CBD-producten van hoge kwaliteit en het kaf van het koren kunt wieden, waardoor jouw gezondheidsdromen kunnen vliegen en je kunt voorkomen dat je het slachtoffer wordt van gewetenloze oplichters die namaak CBD verkopen.

Waarom is namaak CBD gevaarlijk?

Bij het kopen van Cannabidiol-producten zoeken consumenten over de hele wereld naar producten die duurzaam, veilig en puur zijn. Door namaak CBD te kopen, worden ze echter vaak blootgesteld aan een groot aantal stoffen die een persoon in gevaar kunnen brengen. Stoffen zoals onder andere:

Additieven

Er zijn veel gevallen van mensen die ziek worden door vape gerelateerde hobby’s. Hoewel het prima is om te vapen op basis van CBD-oliën die gereed, gedistilleerd of geïsoleerd zijn, kan de aanwezigheid van twijfelachtige ingrediënten in het vape-sap van cannabis tot verschillende gezondheidsproblemen leiden. Vitamine E-acetaat is bijvoorbeeld een van de schadelijkste toevoegingen aan CBD-vape-sap. Andere gevaarlijke stoffen zoals kunstmatige ingrediënten, propyleenglycol (PG), kunstmatige kleurstoffen en zoetstoffen worden ook aangetroffen in oraal ingenomen Cannabidiol-producten.

Zware metalen

Het is wetenschappelijk bewezen dat Cannabis Sativa de meest beruchte bioaccumulatoren ter wereld zijn. Hoewel deze eigenschap het de hennepplanten mogelijk maakt om snel groot en sterk te worden, zuigt het ook gifstoffen uit de bodem op in een ongelooflijk sneller tempo dan andere gewassen. Om hennep veilig te kweken en deze besmettingskwestie te voorkomen, is het essentieel om de hennepplant te laten werken in een klimaatbeheersing binnenshuis. Helaas zullen niet alle telers overwegen om deze extra kosten te maken en potentiële kopers hierdoor mogelijk open te stellen voor vergiftiging door zware metalen.

Andere milieutoxines

Schrijnende industriële stoffen zoals xeno-oestrogenen zijn in staat talloze onbekende negatieve effecten uit te oefenen in de endocrinologie en de menselijke genetica.

Hoe herken je nep CBD-olie?

Als het gaat om het spotten van namaak CBD-producten, is de aanbeveling om te beginnen met het zoeken naar basisinformatie over het aangeboden assortiment, de verkoper en hun contactgegevens. Als iets er verdacht uitziet, zorg er dan voor dat je het bedrijf belt via de opgegeven contactgegevens en controleer of het geldig is voordat je überhaupt een aankoop overweegt.

Let bovendien op de kwaliteit van het schrijven. Hoewel het onvermijdelijk is om fouten te maken, kunnen vreemde zinswendingen, herhaalde spelfouten of spelfouten, of zelfs intimiderende taal allemaal aanwijzingen zijn dat je niet met een volledige betrouwbaar bedrijf te maken hebt.

Hieronder volgen nog vijf belangrijke manieren om echte cannabidiol-producten van namaak CBD te onderscheiden:

Inspecteer de informatielabels

Volgens experts in de branche is een hoogwaardige CBD-olie er een die meer van de natuurlijke verbindingen bevat en wordt vervaardigd met behulp van de hele plant. CBD-isolaten zijn zeer bekend, maar het is mogelijk minder effectief dan extracten van hele planten.

Hennepextract of CBD met het volledige spectrum behoudt meer van de natuurlijke verbindingen die in hennep worden aangetroffen. Deze omvatten flavonoïden, terpenen en andere cannabinoïden waarvan vaak wordt aangenomen dat ze synergetisch werken met cannabidiol, waardoor de voordelen van het gebruik van CBD meer dan alleen door de CBD toenemen. Deze producten bevatten een zeer lage dosis THC. Een ander type hennepextract is een breed spectrum CBD dat een paar hoeveelheden van deze natuurlijke chemicaliën vasthoudt, maar geen THC heeft.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het waarschijnlijk dat CBD-olie van welk type dan ook theoretisch een zogenaamd “vals positief” resultaat voor marihuana veroorzaakt bij een drugstest. Dat komt omdat veel tests erg onnauwkeurig en inefficiënt zijn. Echter, CBD-isolaatproducten of breedspectrum doen dit waarschijnlijk minder dan een hennepextract in het volledige spectrum. Aan de andere kant zijn er meer onderzoeken nodig om definitieve antwoorden te vinden over drugstests en het gebruik van CBD.

Ook hierom wordt aanbevolen om de etiketten te inspecteren om erachter te komen of de fabrikant de hele plant in hun producten gebruikt of om voor de informatie op hun websites te kijken. Authentieke CBD-producten hebben specifieke trefwoorden in de ingrediëntenlijsten, zoals hele plant of pure cannabidiol, gecertificeerde CBD, van hennep afgeleid, breed spectrum of volledig spectrum. Experimenteer om te bepalen welke soort het beste voor jou werkt.

Let op het extractieproces

Zoals bij elk vervaardigd product, is het gebruik van hoogwaardige materialen een van de beste manieren om kwaliteit te garanderen. Dit is vooral significant bij CBD-olie. Zoals eerder vermeld, werkt Cannabis Sativa als een “hyperaccumulator”. Hierdoor neemt de hennepplant gemakkelijk zware metalen of gifstoffen op uit de bodem. Als de hennepplant echter op rijke grond groeit, is de uitkomst van de hennepplant van hoge kwaliteit en kan CBD-olie van dezelfde kwaliteit worden geproduceerd.

Een hyperaccumulator zijn heeft echter ook belemmeringen. Als je hennep kweekt in aarde met vervuiling of zware metalen, kunnen die gifstoffen hun weg vinden naar consumeerbare producten zoals de CBD-olie die van die planten wordt gemaakt. Helaas geven sommige fabrikanten er de voorkeur aan hennep van lage kwaliteit te gebruiken om als CBD-olie te verwerken, en dergelijke planten kunnen verontreinigd zijn met gifstoffen. Deze fabrikanten zoeken alleen naar een snelle financiële mogelijkheid en geven niets om de mogelijke gevolgen van hun producten. Dit is de reden waarom CBD-olie op die wijze uiteindelijk het risico loopt een negatieve reputatie te krijgen.

Let op voor het onderscheiden van namaak CBD, let onder andere op het extractieproces (afb.)
Let op voor het onderscheiden van namaak CBD, let onder andere op het extractieproces (afb.)

Daarom adviseert men om te onderzoeken waar de bronnen van het CBD-merk dat je op het oog hebt hun hennep vandaan halen of groeien. Waar mogelijk wordt aanbevolen om CBD-olieproducten te kopen die zijn gemaakt van erkende hennep kwekerijen. Dergelijke informatie is te vinden op de websites en het ondersteuningscentrum van de fabrikant of verkoper. Als voorbeeld heeft Natural Health Magazine voor het Verenigd Koninkrijk een lijst met hoogwaardige en biologische CBD-olie 10% -producten die op verantwoorde wijze worden vervaardigd en deze merken oefenen zelfs duurzaamheid uit.

Lees het certificaat

Het kan niet extra benadrukt worden dat een CBD-fabrikant een analysecertificaat van derden (COA) moet hebben dat laat zien hoe zijn producten presteerden op screenings voor THC, CBD en zelfs contaminanten. Een dergelijke COA moet CBD- en THC-niveaus, het batchnummer van het product en certificering bevatten die aangeeft dat pesticiden, zware metalen en residuen van oplosmiddelen binnen de toegestane limieten vallen (die van land tot zelfs staat per land kunnen verschillen). Experts voegden eraan toe dat als het product een oud en / of verouderd COA heeft, of als er geen informatie is over producttesten, dit tekenen zijn dat de producten van het merk de geadverteerde ingrediënten niet (meer) bevatten. Deze informatie moet beschikbaar zijn op de website van het merk, of als ze een QR-code op het product zelf hebben, is het nog beter omdat het je direct naar deze details leidt voor verdere analyse.

Vraag om laboratoriumrapporten van derden

In overeenstemming met het controleren van het certificaat, is de belangrijkste en beste manier om vast te stellen of het product dat je gebruikt een namaak CBD is en niet het origineel, door de winkel of merkfabrikant waar je het koopt om een laboratoriumrapport te vragen van het product. Overheidsfunctionarissen in met cannabis gelegaliseerde staten in bijvoorbeeld Amerika hebben het voor alle Cannabidiol-fabrikanten verplicht gesteld om hun producten te laten testen door externe laboratoria om eventuele verontreinigingen en de authenticiteit van de gebruikte CBD te screenen.

Na de screening en het testen wordt het analysecertificaat (COA) afgegeven als bewijs van document dat de kwaliteit en zuiverheid van de CBD certificeert, terwijl je een diepgaande evaluatie krijgt van de ingrediënten die zijn gebruikt bij het maken van dat product. Het ontbreken van een bijgewerkt en correct laboratoriumrapport geeft aan dat er mogelijk iets mis is met het product, waardoor het niet geschikt is voor menselijk gebruik. Een ander belangrijk ding om op te merken is dat het laboratoriumrapport betrekking heeft op de batch CBD die je overweegt te kopen en niet ouder mag zijn dan 6 maanden.

Bekijk prijzen en beschikbare aanbieders

Ook als de prijs van het bepaalde merk dat je overweegt te kopen een zeer of veel te lage prijs heeft, bestaat de kans dat het niet is gemaakt met echte natuurlijke CBD en dus een nepproduct is. Dit komt omdat het hele productieproces van de hennepplant, van het planten en oogsten tot het extraheren, testen, verpakken en op de markt brengen ervan, erg duur is en het onwaarschijnlijk maakt dat het product tegen zeer lage prijzen wordt aangeboden of verkocht.

Elk merk dat het CBD-product aanbiedt dat moeilijk te geloven aanbiedingen heeft of een prijs heeft die te mooi is om waar te zijn, zal in vergelijking met andere merken naar alle waarschijnlijkheid niet het authentieke spul zijn. Stel vast en probeer of het aanbod en de prijs echt is, of dat het bedrijf het beste kwaliteitsproces en CBD heeft gebruikt voordat je dergelijke producten overweegt te kopen.

Tot slot over CBD olie van kwaliteit

Met deze tips voor het identificeren van namaak CBD-producten zoals hierboven beschreven, is het zoeken naar een gerenommeerde verkoper minder moeilijk als het lijkt. Desalniettemin is het belangrijk voordat je tot aanschaf van CBD overgaat, goed onderzoek en enige voorzichtigheid in acht te nemen om ervoor te zorgen dat je investeert in hoogwaardige producten en goederen die veilig zijn voor jouw gezondheid.

Zolang je eraan denkt de informatielabels te inspecteren, het extractieproces te herzien, te zoeken naar een analysecertificaat, te informeren naar laboratoriumrapporten van derden en sceptisch te zijn over sommige belachelijke prijzen en aanbiedingen, zou je geen problemen moeten hebben bij het vinden van kwaliteit CBD producten. Veel CBD-merken hebben hun reputatie verdiend en bestaan al heel lang en worden door de meeste consumenten vertrouwd.

Zorg er altijd voor dat je bij het plaatsen van je bestelling de beste CBD-producten van een betrouwbaar en gerenommeerd bedrijf kiest. Laat je nooit voor de gek houden door promoties, gratis proefversies, twijfelachtige claims of kortingen en voorkom daarmee geldverspilling door de aanschaf van namaak CBD.

Bronnen o.a. CornbreadHemp (EN), NewsAnywway (EN), VitalityCBD (EN)

bron DrugsInc

Thu, 01 Apr 2021 12:27:00 +0000