Wat is synthetische THC?

Wat is synthetische THC?

Synthetische cannabinoïden, ook wel bekend als synthetische marihuana, zijn synthetisch gemanipuleerde chemicaliën die zijn gemaakt in laboratoria om de effecten van marihuana na te bootsen. Ook cannabisproducten en legaal verkochte wiet kan vervuild zijn met synthetische THC en kan levensgevaarlijk zijn voor de gezondheid van consumenten.

De effecten van deze synthethische THC lijken op die van het natuurlijke product. Er is echter één heel belangrijk verschil: in tegenstelling tot plantaardige, natuurlijke marihuana kunnen synthetische cannabinoïden tot gevaarlijke bijwerkingen leiden. Deze wiet lijkt voornamelijk uit het Oostblok en Zwitserland te komen. De wiet bestemt voor CBD-producten wordt voorzien van synthetische THC. Met ernstige gezondheidsrisico’s tot gevolg.

Een studie uitgevoerd door Nederlandse onderzoekers lijkt deze ernstige kijk op synthetische cannabinoïden te bevestigen. De studie testte de effecten van recreatieve synthetische cannabinoïden en ontdekte dat de actieve ingrediënten veel gevaarlijker waren dan die in natuurlijke cannabisproducten.

Ernstige bijwerkingen synthetische THC

Uit de studie bleek dat deelnemers een verhoogde hartslag hadden en slecht presteerden op motorische vaardigheden en cognitieve beoordelingen. Bovendien vertoonden de deelnemers meer significante niveaus van verminderde cognitieve tracking, verwarring en geheugenverlies en ervoeren ze een verminderd realiteits- en identiteitsgevoel.
De redenen hiervoor zijn dat hoewel THC dat in natuurlijke cannabis wordt aangetroffen, dezelfde receptoren in de hersenen beïnvloedt, synthetische cannabinoïden sterker binden aan deze receptoren en daarom een ​​krachtigere reactie veroorzaken.

Vervuilde cannabis

Het is belangrijk voor consumenten om te weten wat ze kopen. Er is meer vervuilde cannabis in omloop dan mensen denken. Het Nederlandse Drugs Informatie en Monitoring Systeem analyseerde verschillende hasj- en wietmonsters die vervuild waren met synthetische cannabinoïde MDMB-4en-PINACA.

Lees meer op gemmacert.com (Bron, EN)

bron DrugsInc

Mon, 29 Mar 2021 04:00:00 +0000