New York legaliseert cannabis

New York legaliseert cannabis

Inwoners ouder dan 21 jaar kunnen nu tot 3 ounce wiet kopen en tot zes planten laten groeien voor persoonlijk gebruik met de nieuwe green deal.

Wetgevers in New York en gouverneur Andrew Cuomo bereikten een overeenkomst om recreatieve marihuana te legaliseren, waarmee de deur werd geopend voor een miljardenindustrie in de staat. Meerdere mediakanalen melden reeds dat de Cannabiswet volgens de planning volgende week zou worden aangenomen als onderdeel van de staatsbegroting die op 1 april moet worden betaald.

“We kunnen straks eindelijk zeggen dat we een cannabisindustrie hebben waar mensen een legitiem product van legitieme bedrijven kopen”, aldus senator Liz Krueger. Een democraat die de onderhandelingen leiden volgen the Times. De nieuwe wet, die van toepassing zou zijn op bewoners van New York ouder dan 21 jaar, maakt het legaal om tot 3 ounce, zo’n 85 gram, marihuana voor persoonlijk gebruik te kopen en te bezitten.

Cannabis discriminatie en toezicht

Ambtenaren hopen dat dit een einde zal maken aan jaren van onevenredig politieoptreden waarbij zwarte en Spaanse mensen veel vaker werden gearresteerd voor het bezit en gebruik van marihuana dan blanken”, meldde de New York Times. De onderhandelde overeenkomst zou naar verluidt een nieuw Office of Cannabis Management en een Cannabis Control Board creëren om toezicht te houden op de industrie van recreatieve en medicinale marihuana en bijbehorende hennep- en CBD-industrieën.

Er worden nieuwe staatslicenties voor cannabis gecreëerd voor boeren, distributeurs, productmakers, dispensaria en winkellocaties, waardoor legale ruimtes ontstaan ​​om marihuana te consumeren. Ook komen er wetten die bijvoorbeeld van toepassing zijn op het rijden onder invloed van cannabis en een reeks nieuwe straffen voor onwettig bezit en verkoop van cannabis.

Cannabisbelasting

Steden hebben tot eind 2021 de tijd om af te zien van het hebben van dispensaria en winkels die cannabis verkopen. De kosten voor marihuana zullen worden beïnvloed door meerdere belastingen, waarbij distributeurs naar verluidt per milligram betalen voor bloemen, concentraat en edibles. Detailhandelaren betalen een staatsbelasting van negen procent en een lokale belasting van 4 procent.

Van de staatsinkomsten die door de nieuwe belastingen worden binnengehaald, zou 40 procent gaan naar een nieuw fonds voor sociale en economische gelijkheidsprogramma’s. Nog eens 40 procent naar het staatsonderwijsfonds zou gaan. De overige 20 procent zou bestemd zijn voor behandeling, preventie en voorlichtingsprogramma’s.
De staatsbelasting van 9 procent uit de verkopen van detailhandelaren zou $300 miljoen per jaar aan nieuwe inkomsten kunnen genereren.

Lees meer op independent.co.uk (Bron, EN)

bron DrugsInc

Sat, 27 Mar 2021 04:00:00 +0000