Ierse belastinginspecteurs nemen € 110.000 aan drugs, cannabis en pillen in beslag bij postcentrum in Dublin

Ierse belastinginspecteurs nemen € 110.000 aan drugs, cannabis en pillen in beslag bij postcentrum in Dublin

Bij het postcentrum Dublin Mail Centre is gisteren naar schatting € 110.200 in beslag genomen. Belastingambtenaren hebben de ontdekking vandaag gedaan, met de hulp van een speurhond genaamd Bailey, tijdens routinematige operaties.

Er werd meer dan 7,5 kg aan verschillende drugs teruggevonden, waaronder kruiden-cannabis, eetbare cannabis, hars van cannabis, cannabis en butaan honingolie en 70 reefers. Agenten namen ook meer dan 1.000 tabletten in beslag, waaronder zopiclon, benzodiazepine en diazepam.

Speurhond Bailey ontdekt ruim €110.000 aan drugs in postcentrum Dublin
Speurhond Bailey ontdekt ruim €110.000 aan drugs in postcentrum Dublin (afb.)

De drugs werden aangetroffen in 46 afzonderlijke pakketten die afkomstig waren uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de VS en Canada.

De post pakketten werden aangegeven als ‘snoep’, ‘kleding’, ‘spelletjes’, ‘stickers van bokshandschoenen’, ‘stickers’, ‘thee’ en ‘auto-interieurverlichting’ en waren geadresseerd aan verschillende locaties in Ierland. Men meldde hierbij dat “Wanneer bedrijven of mensen iets te melden hebben over drugssmokkel, men anoniem contact kan opnemen”. De belastinginspecteurs zeiden dat er onderzoeken gaande zijn en dat de inbeslagnemingen deel uitmaken van lopende operaties die gericht zijn op de invoer van illegale drugs.

Bronnen o.a. IrishTimes (EN), Revenue (EN), TheJournal (EN)

bron DrugsInc

Tue, 30 Mar 2021 10:17:51 +0000