Reishi Mushroom: 8 gezondheidsvoordelen van deze paddestoel en zijn bijwerkingen

Reishi Mushroom: 8 gezondheidsvoordelen van deze paddestoel en zijn bijwerkingen

Reishi mushrooms zijn zeldzame paddenstoelen die groeien aan de voet van loofbomen. Sommige mensen geven aan dat reishi-paddenstoelen het immuunsysteem kunnen versterken, kanker kunnen bestrijden en de symptomen van veel andere gezondheidsproblemen kunnen verlichten.

Reishi-paddenstoel is een soort schimmel die veel gezondheidsvoordelen biedt. Van het verminderen van hartaandoeningen tot het bestrijden van colorectale kanker, reishi-paddenstoelen kunnen het algehele welzijn voor ons bevorderen. Hier zijn dus de gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van deze schimmel.

Wat zijn reishi mushrooms?

Reishi-paddenstoel is een soort schimmel die ook bekend staat als Ganoderma lucidum of lingzhi. Reishi groeit op warme en vochtige plekken in Azië en maakt al meer dan 2000 jaar deel uit van een aantal traditionele geneeswijzen. Het heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Reishi kan vers of in poedervorm worden gegeten en extract wordt ook gebruikt.

Voordelen

Hier zijn een aantal genoemde voordelen van deze paddenstoel.

Verhoogt het immuunsysteem

Reishi mushrooms kunnen de witte bloedcellen verbeteren, die een belangrijk onderdeel zijn van het immuunsysteem. Het vermindert ook ontstekingen en verbetert de lymfocytfunctie, wat helpt bij het bestrijden van kanker en infecties. Medicinale paddenstoelen zoals Turkey Tail, Reishi, Shiitake en Maitake worden gewaardeerd om hun vermogen om het immuunsysteem te versterken – dankzij machtige bèta-glucanen. Turkey Tail werd gegeven aan mensen met oraal HPV (humaan papillomavirus) om dit virus met succes te bestrijden.

Gewichtsbeheersing

Veel paddenstoelen zoals Reishi en Turkey Tail hebben een krachtige eigenschap, triterpenoïden genaamd, die helpen bij het beheersen van het gewicht. In Turkey Tail is gevonden dat dit middel de darmflora verbetert en daarom helpt bij obesitas en algehele gewichtsbeheersing. Maitake blijkt ook te helpen bij gewichtsregulatie vanwege het vermogen om de bloedsuikerspiegel en insulineproductie te stabiliseren.

Ontstekingsremmend

Uit onderzoek blijkt dat Cordyceps, Reishi en Chaga-paddenstoelen ontstekingen in het menselijk lichaam kunnen remmen. Van chronische ontsteking is bekend dat het bijdraagt aan diabetes type 2, depressie, de ziekte van Alzheimer en ernstigere problemen. Atleten, actieve individuen en mensen met ontstekingsproblemen veroorzaakt door artritis, coeliakie, astma en huidaandoeningen zoals psoriasis kunnen profiteren van de ontstekingsremmende eigenschappen van superfoods met medicinale paddenstoelen zoals de reishi mushrooms.

Eigenschappen tegen kanker

Reishi musrooms zitten boordevol kankerbestrijdende eigenschappen. Onderzoek toont aan dat reishi bepaalde moleculen heeft die het risico op prostaatkanker kunnen verminderen. Het kan ook colorectale kanker bestrijden.

Vermindert vermoeidheid en depressie

Regelmatige consumptie van reishi mushrooms kan je vermoeidheid en depressie verminderen en je meer kwaliteit van leven geven. Veel soorten onderzoek hebben deze factor ook ondersteund. Veel mensen hebben gemeld dat ze minder angstig zijn na regelmatige inname van reishi-paddenstoelen.

Verbetert de gezondheid van het hart

Deze paddenstoel kan goede cholesterol of HDL verbeteren en triglyceriden verminderen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Er is echter verder onderzoek nodig om deze aanwijzing te ondersteunen.

Regelt de bloedsuikerspiegel

Van Reishi mushrooms is in veel onderzoeken aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt. Maar dit onderzoek werd voornamelijk gedaan op dieren en mensen op voorlopig niveau. Dus, ook dit heeft nog verder en uitgebreider onderzoek nodig voor bredere ondersteuning.

Rijk aan antioxidanten

De reishi mushroom heeft antioxidanten die celbeschadiging in jouw lichaam kan voorkomen en beschermd het tegen schade door vrije radicalen. Zonder antioxidanten zou je lichaam overspoeld worden door vrije radicalen – middelen die kanker, Alzheimer, hartproblemen, vroegtijdige veroudering, staar, Parkinson en nog veel meer slopende problemen veroorzaken. Medicinale paddenstoelenextracten zitten boordevol antioxidanten die vrije radicalen afbreken om te helpen het lichaam gezond te blijven. Beschouw ze als jouw persoonlijke lijfwachten tegen gevaarlijke vrije radicalen, zodat je actief kunt blijven, ziektes kunt bestrijden en jouw beste leven kunt leiden.

Bijwerkingen van het nuttigen van reishi mushrooms
Bijwerkingen van het nuttigen van reishi mushrooms (afb.)

Bijwerkingen van het nuttigen van reishi mushrooms

Regelmatige consumptie van reishi-paddenstoelen heeft bij sommige mensen een beetje maagklachten of spijsverteringsproblemen laten zien. Verder zijn er geen noemenswaardige nadelige effecten bij deze paddenstoel.

Vanzelfsprekend is het van belang je goed te informeren voordat je reishi mushrooms overweegt te proberen. Bij twijfel of wanneer je reeds medicijnen neemt, is het advies altijd eerst in contact te treden met je huisarts.

Bronnen o.a. HealthCastle (EN), MedicalNewsToday (EN), NutritionSmart (EN), PinkVilla (EN), TonicHealth (EN)

bron DrugsInc

Thu, 18 Mar 2021 02:29:00 +0000