Clubhouse is populair en blijkt een netwerkparadijs voor mensen in de cannabisindustrie

Clubhouse is populair en blijkt een netwerkparadijs voor mensen in de cannabisindustrie

Als je een uitnodiging voor Clubhouse tegenkomt, zeg dan ja.

Clubhouse – de nieuwe app voor sociale media die zich uitsluitend richt op live, in-realtime sprekersessies – is een bruisende ontmoetingsplaats voor de cannabisindustrie maar dan online geworden. Nog steeds in de bètaversie, is de populariteit van de app het afgelopen jaar explosief gestegen. Clubhouse ging van 1.500 gebruikers in mei 2020 naar 10 miljoen gebruikers in februari 2021. Na een Series B-financieringsronde in januari van dit jaar ontving Clubhouse’s moederbedrijf Alpha Exploration Co. een waardering van $ 1 miljard.

Clubhouse biedt “drop-in audio rooms” die sprekersessies nabootsen. In het geval van de cannabisindustrie, ook wel digitale rooksessies. De app werd geprezen omdat het een ontmoetingsplaats is voor VC’s en beroemdheden. Elon Musk kwam begin dit jaar zelfs in de chat. Hoewel het nog steeds in de bètaversie is (tevens de reden dat het alleen op uitnodiging is), is de app de afgelopen zes maanden enorm populair geworden onder professionals waaronder in de cannabis- en hennepindustrie.

Waarom is de nieuwe social media app Clubhouse zo succesvol?

Een deel van de reden voor het huidige succes van Clubhouse? Door een gebrek aan persoonlijke conferenties, evenementen en netwerkmogelijkheden heeft de cannabisindustrie honger naar verbinding en netwerken. Het is een veilige ruimte, vooral omdat de richtlijnen van de gemeenschap niet actief discrimineren tegen cannabistermen, zoals andere sociale mediaplatforms. Instagram, eigendom van Facebook, en TikTok hebben strikte regels tegen gesprekken in de cannabisindustrie. Clubhuis verwelkomt het. “Voor cannabisondernemers is dit een droom, omdat we allemaal weten hoe het voelt om op sociale media te worden gecensureerd door grote technologiebedrijven zoals Instagram, Google en Facebook”, zegt Martine Francis Pierre, president en oprichter van Cannalution.

“Ik geloof echt dat drop-in audio de volgende golf van sociale media dit decennium is”, zegt Francis Pierre, die sinds oktober 2020 een fervent clubhouse gebruiker is. “Ik vind het geweldig dat volgers er niet toe doen op Clubhouse. Ik hou ook van het feit dat ik me niet onder druk hoef te voelen om opgedrongen te worden om live te gaan. Ik kan meedoen met een hele community wanneer ik maar wil zonder mijn profiel zoals Instagram te verfraaien. “

Netwerkmogelijkheden op ClubHouse hebben ‘veel zinvoller en effectiever gevoeld dan de meeste sociale mediaplatforms’, zegt Francis Pierre. De advocate en digitale marketeer ziet waarde in de eenvoud, omdat er geen video- of visuele component nodig is die zo gebaseerd is op het uiterlijk, zoals bij Zoom, TikTok of Instagram Live. “Het feit dat ik alleen mijn stem hoef te gebruiken om deel te nemen, maakt het een duidelijke winnaar.”

Enkele van de meest populaire ClubHouse kamers voor cannabisondernemers?

Je vindt een gesprekken onder cannabisinhalers op de achtergrond in een paar kamers: “The Smoking Section”, een kamer met 11,5 duizend leden die om 16:20 uur (PST tijdzone) bijeenkomt. Er is ook “Smk Brk” voor vrouwen die van wiet houden, “Cannabis”, met 217 leden die zich richten op netwerken, verhalen vertellen en plantengeneeskunde. Een populaire kamer op ClubHouse is “How To Get Into The Cannabis Industry” met 25.000 leden die om 16:20 uur (EST + PST tijdzone) iedere vrijdag samenkomen. Green Street organiseert ook op vrijdagochtend “Donuts and Pizza”.

ClubHouse zorgt met dropin audio online meeting rooms als alternatief voor netwerken
ClubHouse zorgt met dropin audio online meeting rooms als alternatief voor netwerken (afb.)

De kamers draaien om discussies over cannabislicenties, marketing, beleid, teelt, gelijkheid, feminisme en alles daartussenin. De actie op Clubhouse gebeurt in media: je moet tijdens de geplande tijden lid worden van de kamers. Mensen kunnen binnen de tijdsbestekken komen en gaan, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om “stilletjes te vertrekken” wanneer ze digitaal andere kamers willen binnenlopen. Elke kamer heeft een moderator die nieuwe gebruikers kan ‘vragen’ om te spreken.

Als je iets te zeggen hebt, is dit een goede plek om het te zeggen. Er zijn enkele problemen die het bedrijf nog probeert op te lossen. Ten eerste is het app-profiel gekoppeld aan je telefoonnummer, dus als je een nieuw nummer nodig heeft, moet je jouw Clubhouse-profielaccount helemaal opnieuw aanmaken en inrichten. Het is ook alleen beschikbaar voor IOS-gebruikers en nog niet beschikbaar op Android.

“Ik heb Clubhouse voornamelijk gebruikt om te netwerken met andere mensen uit de cannabisindustrie”, zegt Johnson – aangesloten bij de National Cannabis Industry Association. “Ik vind het geweldig dat je in contact kunt komen en daadwerkelijk kunt praten over cannabis en de ontwikkelingen met professionals over de hele wereld.”

Het meest unieke aspect van Clubhouse is dat er geen manier is om afleveringen op te slaan. Tenzij je het opneemt, waarvoor je toestemming aan de kamer moet vragen voordat je dit doet, gaat de inhoud verloren in de ether zodra de kamer is afgelopen. Misschien is dat een deel van wat de app zo leuk maakt, dat er geen manier is om hem op te slaan? In tegenstelling tot catalogi met podcasts, is het van korte duur beschikbaar en zal het niet voor altijd opgeslagen en binnen binnen handbereik zijn. Het is op zijn minst de “Fear Of Missing Out” (FOMO) die hier voor een hype zorgt.

Dat is het mooie van Clubhouse – het gebeurt enkel en alleen in het huidige moment.

Bronnen o.a. Cannacon (EN), CNBC (EN), Forbes (EN), GrownIn (EN), NCIA (EN)

bron DrugsInc

Fri, 19 Mar 2021 01:42:00 +0000