Nieuwe cannabiscoalitie voor uitrol federale legalisatie

Nieuwe cannabiscoalitie voor uitrol federale legalisatie

De groep binnen de cannabiscoalitie bestaat uit vertegenwoordigers van de alcohol-, tabaks- en verzekeringssector. Er worden posters en stickers gezien over de legalisering van marihuana in Washington, DC met als doel het cannabisbeleid te beïnvloeden.

Een nieuwe cannabiscoalitie bestaande uit een grote verscheidenheid aan nationale bedrijven, waaronder tabaks- en alcoholfabrikanten, is deze week gelanceerd. De groep gaat uit van de veronderstelling dat federale legalisatie onvermijdelijk is en roept een groep experts op het gebied van cannabisbeleid in om hun inspanningen te begeleiden.

Coalition for Cannabis Policy, Education and Regulation

De Coalition for Cannabis Policy, Education and Regulation is van plan zich te concentreren op discussies over federaal en staatsbeleid. Die beleidsterreinen omvatten bezorgdheid over de openbare veiligheid, jeugdpreventie, toegang van minderheden tot de industrie en nationale normen voor producttests en pesticiden. De groep is van plan om gegevens en onderzoek te verzamelen en witboeken over deze beleidskwesties uit te brengen die kunnen worden gebruikt om wetgevers te informeren.

“Er zijn op dit moment tientallen onbeantwoorde vragen”, zegt Andrew Freedman, uitvoerend directeur van de coalitie. ”Elk daarvan is genoeg om legalisatie te vertragen. We moeten dus al deze openstaande vragen definitief beantwoorden.” Er zijn nu 16 staten die volledige legalisering van marihuana hebben ingevoerd, terwijl nog eens 26 alleen legale medische markten hebben. Senaatsleider Chuck Schumer heeft de legalisering van marihuana omarmd en noemt het een prioriteit voor dit congres. Ondertussen is de branche booming – de legale omzet bedroeg vorig jaar meer dan $20 miljard, volgens New Frontier Data, een sprong van 50 procent ten opzichte van 2019.

Cannabismagnaten

De huidige samenstelling van de coalitie bestaat uit tabaksreus Altria, biergiganten Constellation Brands (Corona, Modelo) en Molson Coors Beverage Company, twee nationale buurtwinkelverenigingen, de Council of Insurance Agents & Brokers en The Brink’s Company.

Veel van deze bedrijven hebben al grote belangen in de cannabisindustrie en kunnen profiteren van federale beleidswijzigingen. Constellation bezit 39 procent van het grote Canadese cannabisbedrijf Canopy Growth Corp. Altria kocht in 2018 een belang van $ 1,8 miljard in het cannabisbedrijf Cronos Group en lobbyde voor Virginia’s onlangs aangenomen wetsvoorstel voor legalisering van marihuana. Bovendien produceren Constellation en Molson Coors beide dranken met CBD-infuus.

De coalitie heeft ook een ‘Center of Excellence’ dat bestaat uit experts, waaronder cannabisondernemer en voormalig president van de Minority Cannabis Business Association Shanita Penny, Staci Gruber van McLean Hospital en Harvard University, Brandy Axdahl van de Foundation for Advancing Alcohol Responsibility, en John Hudak van de Brookings Institution.

Samenbrengen van partijen in de cannabiscoalitie binnen de cannabisindustrie

De nieuwe coalitie brengt twee kanten in evenwicht: grote bedrijven met een belang bij cannabisbeleid en -regelgeving, en experts die nog niet of juist wel overtuigd zijn van de grootschalige legalisering en gelijke toegang tot wiet.

Penny zei dat ze de uitnodiging om lid te worden aanvaardde omdat het haar een sterker platform geeft om het beleid te beïnvloeden. Ze hoopt dat het een forum wordt waar groepen die vaak geen deel uitmaken van het legalisatiedebat, kunnen discussiëren over de onderdelen van het cannabisbeleid waar ze een sterke mening over hebben, zoals toegang voor jongeren of hervorming van het strafrecht.

Lees meer op politico.com (Bron, EN)

bron DrugsInc

Fri, 12 Mar 2021 10:46:23 +0000