8 redenen waarom CBD gummies populair zijn om CBD te consumeren

8 redenen waarom CBD gummies populair zijn om CBD te consumeren

CBD is een van nature voorkomende chemische stof die in de cannabisplant wordt aangetroffen. Het wordt meestal in verschillende vormen geconsumeerd, waaronder olie voor sublinguaal gebruik (onder de tong), vape-sappen, eetwaren als CBD gummies en nog veel meer. CBD-eetwaren zijn de afgelopen jaren populair geworden omdat ze discreet zijn en gemakkelijk van CBD te genieten.

Onder de eetwaren krijgen de beste CBD-gummies de laatste tijd veel aandacht. Wat zou er achter de populariteit van CBD-gummies kunnen zitten, en hoe kun je ze gebruiken om te profiteren van de therapeutische effecten van CBD?

Hier zijn enkele van de factoren achter de snel groeiende bekendheid van CBD-gummies:

Factoren waardoor de bekendheid van CBD-gummies toeneemt

Makkelijk te consumeren

Hoewel er veel manieren zijn om CBD te consumeren, zijn ze niet allemaal geweldig. CBD-gummies zijn gemakkelijk te consumeren. Het enige dat je hoeft te doen, is kauwen en doorslikken. Het vereist geen vermoeiend en lang voorbereidend werk.

De gummies bieden je een leuke manier om aan de slag te gaan en te genieten van je dosis CBD, zelfs als je onderweg bent. Bovendien is het gemakkelijk om je dosering bij te houden, aangezien je het makkelijk kunt meten, in tegenstelling tot bij het roken, waar het mogelijk is om er net teveel van te nemen.

Effectiever en effecten gaan langer mee

De opname van CBD bij het gebruik van edibles vindt plaats in de maag. Hoewel vapen een snelle manier is om de effecten van CBD te voelen, komt niet alle CBD in je systeem terecht en houden de effecten een korte periode aan.

Wanneer je gummies neemt, duurt het aanzienlijk langer voordat CBD in je systeem komt. CBD heeft in deze vorm echter een hogere biologische beschikbaarheid. Dat betekent dat je langer van krachtige effecten kunt genieten. Veel gebruikers houden van eetwaren, omdat zelfs kleine hoeveelheden het gewenste effect kunnen hebben.

Makkelijk te doseren

Ben je bang dat je per ongeluk teveel neemt? Bij het gebruik van gummies hoef je niet te gokken over de CBD dosering. Hoewel producten in verschillende potenties bestaan, wordt bij elk product namelijk een bepaalde hoeveelheid CBD vermeld op het etiket.

CBD gummies zijn discreet en makkelijk te doseren.
CBD gummies zijn discreet en makkelijk te doseren (afb.)

Bovendien bevatten de producten instructies voor het doseren van jouw CBD-gummies. Er is daarmee geen kans op overdosering. Nadat je eraan gewend bent geraakt, kun je de inname verhogen of verlagen naargelang jouw gewenste effecten.

Het is discreet

Bevind je je op een openbare plek, maar wil je je energieniveau een boost geven? Het kan soms onmogelijk zijn om jouw joint op openbare plaatsen te roken vanwege verschillende (soms ongeschreven) regels en voorschriften rond CBD-consumptie in je omgeving.

Mits CBD legaal is in jouw land, kun je overal van CBD-gummies genieten, aangezien het geen invloed heeft op andere mensen in het openbaar. Bovendien zien ze er precies zo uit als gummy-snoepjes of vitamines, waarbij je collega’s zich misschien niet eens realiseren dat je CBD gebruikt.

Gezondheidsvoordelen van CBD Gummies

CBD Gummies bieden pijnverlichting

Sommige medicijnen die worden gebruikt bij de behandeling van pijn en pijntjes, kunnen leiden tot afhankelijkheid en verslaving. Omdat CBD een van nature voorkomende verbinding is, riskeer je geen afhankelijkheid te ontwikkelen. De CBD bindt zich aan serotoninereceptoren in je hersenen en helpt pijn in jouw systeem te verminderen.

Mensen met chronische pijnaandoeningen kunnen profiteren van CBD-gummies. De effecten houden langer aan in jouw systeem, waardoor de pijn draaglijker wordt.

CBD Gummies zijn rijke anti-emetische middelen tegen misselijkheid

Studies tonen aan dat CBD verlichting kan bieden bij misselijkheid en braken. De eigenschap kan nuttig zijn voor personen die chemotherapie ondergaan. Het is bekend dat chemotherapie-sessies braken en misselijkheid veroorzaken, die je dagelijks leven kunnen beïnvloeden. Het nemen van CBD-gummies helpt het braken te verminderen door de hormonen te beïnvloeden die verantwoordelijk zijn voor stabilisatie in jouw hersenen.

CBD-gummies kunnen helpen bij het behandelen van slapeloosheid en slaapstoornissen

Slapeloosheid wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder:

  • Psychische stoornissen zoals angst, stress en depressie
  • Sommige medicijnen
  • Lichamelijke problemen zoals chronische pijn
  • Consumptie van cafeïne

Als deze externe factoren jouw slaapstoornis veroorzaken, kan het gebruik van CBD-gummies de situatie verbeteren.

CBD-gummies stimuleren de eetluststimulatie

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat stress, angst en depressie de eetlust kunnen verminderen. Dat betekent dat een van de manieren om jouw eetlust te stimuleren, deze aandoeningen te behandelen is. CBD doet het goed bij het verlichten van dergelijke psychische problemen, waardoor jouw eetlust toeneemt.

In tegenstelling tot zijn zus, THC, heeft CBD-olie de neiging om indirect te werken met het endocannabinoïdesysteem (ECS) door de algehele efficiëntie te verhogen. De ECS is betrokken bij het handhaven van evenwicht en stabiliteit. Het evenwicht strekt zich uit tot vitale biologische mechanismen zoals stemming en eetlust.

Het verhogen van je eetlust is goed als een slechte eetlust op dit moment je levensstijl beïnvloedt. Je moet echter altijd blijven opletten dat je niet onnodig zwaar aankomt.

Conclusie

CBD-gummies winnen aan populariteit als een van de betere manieren om van de gezondheidsvoordelen van CBD te genieten. Maar met zoveel CBD-producten die bijvoorbeeld op de Amerikaanse markt verkrijgbaar zijn, moet je extra voorzichtig zijn bij het kiezen van het juiste merk. Als je een betrouwbare verkoper met kwaliteitsproducten kiest, kun je profiteren van CBD-gummies zonder jouw gezondheid in gevaar te brengen.

bron DrugsInc

Thu, 11 Mar 2021 02:11:00 +0000