Legalisering van recreatieve cannabis populair in Frankrijk

Legalisering van recreatieve cannabis populair in Frankrijk

Slechts enkele dagen nadat een Frans parlementslid opriep tot cannabishervormingen en een referendum in Frankrijk, zijn de resultaten van een online-enquête van de overheid over dit onderwerp binnen. Uit de gegevens blijkt dat de meerderheid van de respondenten de legalisering van recreatieve cannabis in het land zou steunen.

Meer dan 250.000 mensen deel aan het onderzoek, waarbij meer dan 80% hervormingen om recreatieve consumptie en productie legaal te maken in Frankrijk steunden. Bovendien is meer dan 85% van de ondervraagden van mening dat individuen toestemming moeten krijgen om een gelimiteerde hoeveelheid cannabis voor persoonlijk gebruik te kweken.

Aan de andere kant zou slechts 14% kiezen voor de decriminalisering van het gebruik door volwassenen en 5% van de respondenten zei dat de huidige beperkingen niet streng genoeg zijn. Minder dan 1% van de respondenten is van mening dat de wetgeving rond wiet ongewijzigd moet blijven.

Legalisering van cannabis in Frankrijk

In reactie op de resultaten zei LREM-parlementslid Caroline Janvier: “We weten nu dat de legalisatie van marihuana niet langer een taboe is in Frankrijk en dat onze burgers de ondoelmatigheid van de huidige wetgeving inzien.” Desalniettemin citeert RFI de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin die tegen de legalisering van de drug is.
Toch zei Jean-Baptiste Moreau, parlementslid voor Creuse en het hoofd van een parlementaire commissie voor het gebruik van recreatieve cannabis, dat hij dacht dat legalisering van het gebruik van de drug door volwassenen een goede mogelijkheid zou kunnen zijn in Frankrijk.

Cannabisdebat over cannabisverbod

Op zondag (28 januari) zei de heer Moreau op Franceinfo: “Het verbod werkt niet. Er is sprake van een verbod, maar we zien recordniveaus als het gaat om het gebruik. De situatie is onhoudbaar. We zien een illegale markt, die andere netwerken financiert. Bijvoorbeeld de wapenhandel.” Volgens Moreau zou decriminalisering niet effectief genoeg zijn op het probleem op te lossen. De regering moet een systeem opzetten om de legale cannabismarkt te reguleren en ervoor zorgen dat klanten veilige, hoogwaardige producten tegen een redelijke prijs kunnen kopen.

Meeste cannabisgebruikers in Frankrijk en Spanje

Uit recente gegevens blijkt dat Frankrijk het hoogste percentage cannabisgebruik in Europa heeft – net als Spanje – en dat 11% van de bevolking cannabis gebruikt. De cijfers geven het land een voorsprong op Italië (10,2%), Nederland (9,6%) en Finland (8,2%). Het VK staat ook in de top 10 met een gebruikscijfer van 7,1%.

Afgelopen oktober ondertekende Olivier Véran, de minister van Solidariteit en Gezondheid, een decreet om een ​​pilotprogramma te starten dat uiteindelijk patiënten zou kunnen voorzien van gratis medicinale wiet.

Lees meer op canex.co.uk (Bron, EN)

bron DrugsInc

Sun, 07 Mar 2021 04:00:00 +0000