CBD-capsules: 5 redenen om CBD in capsulevorm in te nemen

CBD-capsules: 5 redenen om CBD in capsulevorm in te nemen

Tegenwoordig lijkt het alsof CBD-olie overal in zit, van gummies tot gezichtsserums. En als je onderzoek doet naar wat voor soort CBD-product het beste bij jouw levensstijl past, zul je waarschijnlijk verschillende opties zoals CBD-capsules tegenkomen. Hoewel vapes en sublinguale tincturen de snelste methoden zijn om CBD in je systeem te krijgen, worden CBD-capsules als een van de meest populaire producten genoemd wanneer het op gebruiksgemak aankomt.

CBD-capsules zijn verkrijgbaar in zowel lage als gemiddelde sterkte en zijn een geweldig startpunt voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke inname en een meer gecontroleerde dosering. Dus waarom zou je nu eigenlijk CBD-capsules kiezen boven andere soorten producten met CBD?

Wat zijn CBD-capsules?

CBD-capsules lijken erg op andere gezondheidssupplementen en medicijnen die je mogelijk dagelijks gebruikt. Ze verschijnen meestal in een ronde of ovale vorm en verwijzen naar de vaste vorm van een supplement dat de actieve inhoud omsluit in een zachte of harde houder zoals gelatine of plantaardige cellulose. Als je veganist, vegetariër bent of gewoon dierlijke producten probeert te vermijden, zoek dan naar plantaardige opties van CBD-capsules, aangezien gelatine afkomstig is van dieren.

Naast CBD-olie bevatten CBD-capsules meestal een aantal nuttige ingrediënten om extra voordelen te bieden, zoals kleine cannabinoïden, MCT’s (middellange ketens triglyceriden), terpenen of curcumine.

Voordelen bij het kiezen van CBD-capsules:

Hoewel de CBD-markt verschillende opties biedt voor geïnfuseerde producten, uiteenlopend van eetbare producten zoals CBD-gummies en vapes tot actuele producten en capsules zoals pillen en zachte gels, heeft elk product zijn eigen voordelen.

Laten we de aandacht vestigen op de belangrijkste voordelen van het gebruik van CBD in capsulevorm.

Vooraf vastgelegde dosering

Wanneer je besluit om CBD in capsuleformaat te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over de dosering, wat betekent dat je niet elke keer een juiste dosis hoeft af te meten, wat wel nodig is bij zowel CBD-oliën en -tincturen. In plaats daarvan wordt elke capsule geleverd met een vooraf afgemeten hoeveelheid CBD, waardoor je een nauwkeurige dosering en een meer gecontroleerde CBD toepassing krijgt.

Makkelijk om te nemen

Als je CBD liever de hele dag door gebruikt, is het veel gemakkelijker om één of twee CBD-capsules ergens in je mond te stoppen dan om een manier en de tijd te vinden om de olie in het openbaar of wanneer je onderweg bent te consumeren.

Discreet en draagbaar

CBD-capsules zien eruit als je gewone vitamines of supplementen en bieden daarom een meer discrete manier om jouw gewenste dagelijkse dosis cannabidiol binnen te krijgen. In tegenstelling tot de meer opvallende CBD-oliën om te nemen, kunnen ze gemakkelijk worden doorgeslikt in plaats van onder de tong te moeten worden gehouden.

Het voor de hand liggende voordeel van CBD-capsules ten opzichte van vloeibare producten is dat ze niet morsen of olieachtige vlekken achterlaten op je kleding en andere oppervlakken. Ze zijn gemakkelijker te vervoeren, dus je kunt de fles CBD-capsules overal mee naartoe nemen zonder je zorgen te maken over ongelukken. Je kunt er ook eenvoudig maar een paar meenemen in plaats van een hele pot mee te hoeven nemen.

Geen vreemde smaak

Omdat CBD-capsules geurloos zijn, geen specifieke smaak hebben en in z’n heel worden doorgeslikt, hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over de aanwezigheid van de aardse smaak van CBD – iets dat voor sommige mensen onaangenaam is. Dat is goed nieuws voor gebruikers die niet van de natuurlijke smaak van CBD houden of zich zorgen maken dat het hun ademhaling op enige manier kan beïnvloeden.

Geen vreemde smaak bij CBD capsules, zoals regelmatig bij CBD olie het geval is
Geen vreemde smaak bij CBD capsules, zoals regelmatig bij CBD olie het geval is (afb.)

Langdurig effect

Omdat CBD-capsules moeten worden doorgeslikt, moeten geconsumeerde producten eerst door het spijsverteringskanaal en de lever gaan voordat ze in de bloedbaan terechtkomen. Het verteringsproces verschilt per individue en kan tot 2 uur kan duren. Een langzame afgifte van actieve componenten biedt echter langdurige verlichting, wat geweldig is voor mensen die de gunstige effecten van CBD gedurende een langere periode moeten ervaren.

Bronnen o.a. Canex (EN), MedicalNewsToday (EN), ViewtheVibe (EN)

bron DrugsInc

Thu, 04 Mar 2021 02:20:00 +0000