Overschot aan Canadese wiet en hasj komt naar Nederland

Overschot aan Canadese wiet en hasj komt naar Nederland

In Canada is een enorm overschot aan cannabis. Er ligt meer dan een miljard gram legale wiet in magazijnen te verstoffen. Dat geeft ruimte voor een nieuwe vorm van criminaliteit: de grootschalige smokkel van Canadese cannabis en hasj naar Nederland.

Een deel van de Canadese cannabis wordt omgezet in hasj en in grote hoeveelheden naar Nederland gesmokkeld. Door de legalisering in Canada stelt de consument steeds hogere eisen aan hun cannabisproduct. Hierdoor raken producenten laag- en middensegment cannabis niet meer kwijt in het land.

Wiet- en hasjsmokkel

Om toch geld te verdienen aan deze enorme overproductie is de stap naar criminaliteit klein. Het is wachten op de eerste grote drugsvangst van hasj en cannabis afkomstig uit Canada.

bron DrugsInc

Mon, 15 Feb 2021 04:00:00 +0000