Cannabisaandelen kelderen hard na optimisme

Cannabisaandelen kelderen hard na optimisme

Cannabisaandelen kelderden donderdag. Tilray, Aphria, Aurora Cannabis, Cronos en Canopy Growth daalden allemaal door de brede uitverkoop. De hype doofde uit op Reddit.

Potaandelen kelderden van highs die eerder in de week werden gezien toen het momentum van losse traders – die zich verenigden op Reddit – uitdoofde. Leden van de Wall Street Bets Reddit-pagina juichten de aandelen toe, net als met GameStop in januari. Nu is er sprake van een ommekeer.

Van boost naar grote verliezen cannabisaandelen

Tilray leidde de verliezen van de sector en zakte maar liefst 48%. Aphria en Aurora Cannabis daalden respectievelijk 33% en 23%. Cronos daalde 23% en Canopy Growth zakte met 24%. Er was eerder deze week veel optimisme omdat de hoop bestond dat de Democraten binnenkort federale decriminalisering van cannabis zouden doorvoeren. Canopy CEO David Klein vertelde beleggers dinsdag dat hij verwacht dat de regering Biden dit zou doen. Tilray’s chief executive Brendan Kennedy verwachtte dat federale legalisatie in de komende 12 tot 18 maanden zal worden bereikt.

De sector kreeg tijdens de woensdaghandel een tweede boost van Reddit-traders. Leden van het wallstreetbets-forum begonnen Tilray, Aphria en andere cannabisproducenten aan te prijzen om buitenaardse winsten te behalen. Posts met enorme opbrengsten uit wietaandelen stegen naar de top van de Reddit-pagina en leverden duizenden reacties op.

Tegen de tijd dat de markten woensdag sloten, stonden verschillende potaandelen op hun hoogste niveau in jaren. Global X Cannabis, ETFMG Alternative Harvest en Amplify Seymour Cannabis, waren tot nu toe de best presterende ETF’s van het jaar. Doordat veel beleggers hebben gecasht daalden de aandelen meteen fors. De wietaandelen die tijdens de handel op donderdag kelderden, blijven ruim boven de prijzen van vorige maand. Tilray is bijvoorbeeld 421% gestegen year-to-date.

Lees meer markets.businessinsider.com (Bron, EN)

bron DrugsInc

Sat, 13 Feb 2021 04:00:00 +0000